Og den ambition deles af arbejdsgiverorganisationen Danske Malermestre, der i disse dage afholder sit traditionsrige Nyborgstævne på Hotel Nyborg Strand. I sin velkomst til de knapt 350 deltagende malermestre, bakkede Danske Malermestres formand, Per Vangekjær, op om aftalen.
- Politikerne har ikke givet op overfor den udfordring, at for mange af de unge fravælger erhvervsuddannelserne til fordel for gymnasierne. Det er en udvikling, som vi også mærker i malerfaget, hvor vi i lighed med mange andre håndværksfag også oplever vanskeligheder med at tiltrække et tilstrækkeligt antal kvalificerede unge.
Per Vangekjær pegede på, at Danske Malermestre allerede i 2017 gav en garanti på praktikplads til de unge, der søgte faget. Men garantien behøver ingen, der kommer ind på uddannelsen som bygningsmaler at frygte for, at de ikke kan gennemføre uddannelsen, fordi der ikke er en praktikplads.
- Selvfølgelig kan vi kan ikke love en praktikplads hos den nærmeste malermester. Det kan være eleverne skal regne med nogen transport. Men er det i orden, så finder vi en praktikplads, hvis eleverne opfylder kravene til at komme ind på uddannelsen, fastslog Per Vangekjær.
- Denne garanti har vi fulgt op med en praktikpladskampagne og en praktikpladsportal, hvor de unge kan finde de ledige praktikpladser. Det er en kampagne, vi fortsætter de næste tre år.
- Og på de første tre måneder, havde vi næsten fem millioner visninger på de sociale medier, konstaterede Per Vangekjær, der også mindede om, at malerfaget i mange år har haft godt fat i pigerne.
- Mange af de øvrige håndværksfag er ved at få øjnene op for pigerne. Det betyder dog blot, at vi ikke må læne os tilbage, men forsat skal arbejde på at være et attraktivt valg for de unge, fastslog Per Vangekjær i sin velkomst.
Spørgsmål til denne pressemeddelelse til:
Danske Malermestres formand, Per Vangekjær – 2094 0790.