Malerarbejdet skal med i håndværkerfradraget
Danske Malermestres direktør Ole Draborg hilser regeringens genoplivning af håndværkerfradraget i finanslovsforslaget velkommen, men slår fast, at malerarbejdet skal med, da det netop bevarer, fornyer og er energibesparende, som regeringen har fokus på.
Når regeringen har fokus på energirenoveringer i deres genoplivning af håndværkerfradraget, så er det oplagt også at have fokus på malerarbejdet. Det er energibesparende, fordi det fornyer, bevarer og forlænger levetiden af vores boliger. Det slår direktør for Danske Malermestre Ole Draborg på efter, at regeringen har det med i finanslovsforslaget for 2025.
- Når regeringen med forslaget har fokus på grønne investeringer, synes jeg det er svært at komme udenom malerfaget. Der bygges rigtig meget i træ, som er vigtigt at bevare – vinduer, døre, udhæng og hvad træ ellers bruges til i dagens byggeri – og derfor giver det mening at vedligeholde det. Vi skal bevare fremfor at bygge nyt. Malerarbejdet er billigt økonomisk og CO2-udledningen er minimal og i tråd med regeringens intention, påpeger Ole Draborg.
I regeringens udspil til finansloven afsættes der 300 millioner kroner til at genindføre håndværkerfradraget, som blev sløjfet i 2021. Og der er afsat 100 millioner kroner til servicefradraget.
Har du brug for yderligere kommentarer kan Ole Draborg kontaktes på telefon 40851141.