Danske Malermestre roser statsministerens åbningstale
Direktør i Danske Malermestre Ole Draborg roser statsminister Mette Frederiksen for spændende tanker om mere vekselvirkning mellem skole og erhvervsliv i hendes tredje åbningstale.
Når statsminister Mette Frederiksen i dagens åbningstale i Folketinget fokuserer meget på uddannelse, vekselvirkningen mellem skole og erhvervsliv og fremhæver de faglige uddannelser, er der ros fra Danske Malermestres direktør Ole Draborg.
- Mette Frederiksen har spændende tanker om vekselvirkningen mellem skole og erhvervsliv hele vejen op i uddannelsessystemet. Det kan vi kun være enige i. Hun er også inde på de gode, gamle dyder om, at man først for eksempel bliver bygningskonstruktør for derefter at blive arkitekt eller ingeniør, siger Ole Draborg.
Mette Frederiksen er også i åbningstalen inde på at tænke endnu bredere: ”Hvad om vi for eksempel tænker elektriker- og ingeniørfaget tættere sammen. Beklædningsdesigner og design. Tømrer og arkitekt.”, sagde hun blandt andet.
- På Det Kongelige Akademi, som rummer arkitektstudiet, er det kun optaget 16 studerende om året de seneste ti år, som ikke har en gymnasial uddannelse. Det kritiserer Mette Frederiksen, og mener, at det skal laves om på. Det er vi enige i. Med en ny, toårig kandidatuddannelse for bygningskonstruktører, sikrer man flere faglærte på sådan en uddannelse, pointerer Ole Draborg.
Statsministeren nævner, at skoletrætte børn helt nede i folkeskolen, skal kunne arbejde i en virksomhed en dag eller to om ugen. Det kan smitte af på lektierne, når de kan se, hvorfor de skal lære dansk eller matematik, når de kan se, hvad de skal bruge det til.
Mette Frederiksen taler også om, at vi skal have fat i forældrene for at få flere til at tage på erhvervsskole. Det er nemlig forældrene, der ligger under for, at gymnasiet er finere end erhvervsuddannelserne. Og det smitter selvfølgelig af på de unge.