» Nyheder

NyhederStærk fremgang i malerfaget i 2. halvår 2018

30-01-2019

Malerfaget oplevede en kraftig fremgang i omsætning og beskæftigelse i 2. halvår 2018. Men forventningerne til 1. halvår 2019 er noget mere afdæmpede.
 

Det viser Danske Malermestres netop offentliggjorte konjunkturundersøgelse. Undersøgelsen er baseret på 277 virksomheder med en samlet beskæftigelse på 3.186 mand svarende til cirka 40 procent af bygningsmalerfaget.
 

- Undersøgelsen viser, at fremgangen i malerfaget er ved at bremse op. Det skyldes den almindelige opbremsning i økonomien og den tiltagende usikkerhed om fremtiden. Det er dog vigtigt at understrege, at der fortsat forventes fremgang, den er blot mindre end det, vi har været vant til de sidste på år, siger direktør Ole Draborg i en kommentar til undersøgelsen. 
 

Undersøgelsen viser også at ordrebeholdningen i slutningen af 2018 ikke er vokset helt så meget som tidligere, hvilket bekræfter forventningerne om en aftagende vækst. 
 

For lange kredittider

I forbindelse med undersøgelsen er der tillige spurgt om malervirksomhedernes erfaringer med kunder, der stiller krav om længere kredit. SMVdanmark har igangsat en kampagne mod især store virksomheders krav om lange kredittider fra underleverandører. Undersøgelsen bekræfter at malervirksomhederne også er påvirket af dette. En tredjedel af virksomhederne har oplevet at kunderne har stillet krav om længere kredittider inden for de sidste par år og hele 10 procent har måtte opgive ordrer, fordi man ikke havde mulighed for at honorere kundens ønske om lang kredit.
 

- Danske Malermestre bakker helt op om SMVdanmarks kampagne. Det er ikke rimeligt, at små erhvervsdrivende skal finansiere større kunder i både to, tre og seks måneder, når vi har regninger og lønninger, der skal betales, siger direktør Ole Draborg.
 

Kontakt direktør Ole Draborg, Danske Malermestre, på telefon 4085 1141, hvis du har spørgsmål til pressemeddelelsen.

 

>> Download Malerfagets konjunkturundersøgelse 1. halvår 2019

Nyheder