» Nyheder

NyhederJa-tak til større frihed i forslag om ny boligjobordning

27-02-2019

Der ser ud til at være et politisk flertal for at ændre boligjobordningen sådan, at beløbsgrænserne for håndværksydelser og hjemmeservice slås sammen til en samlet grænse. Det synes vi i Danske Malermestre bestemt er en god ide, fordi det giver større frihed for danskerne til at vælge de ydelser, man har behov for, fastslår direktør Ole Draborg. 
 
Såfremt de nuværende grænser anvendes, vil det samlede, maksimale fradrag komme til at udgøre 18.300 kroner pr. person pr. år, i stedet for som nu 6.100 kroner for hjemmeservice og 12.200 kroner for håndværksydelser.
 
- Men når nu man er i gang, bør man også se på de ydelser, man kan få fradrag for. Vi har længe peget på, at det indvendige malerarbejde bør ind i ordningen igen, fordi ordningen er et meget effektivt redskab mod sort arbejde i malerfaget, siger Ole Draborg.
 
Danske Malermestre har lavet flere undersøgelser, der viste, at det sorte arbejde nærmest forsvandt fra malerfaget, da ordningen omfattede såvel det indvendige som det udvendige malerarbejde. Forklaringen er blandt andet, at malerfaget er meget arbejdskraftintensivt, det vil sige at lønnen udgør en stor del af regningen. Det gør så desværre, at der er mange private kunder, der ser sort arbejde som en mulighed for at holde prisen nede. 
 

Sæt beløbsgrænserne op

- Man bør også benytte lejligheden til at se på beløbsgrænsens størrelse. I Sverige er den tilsvarende ordning langt større, simpelthen fordi man har indset, at det er en god ide, forklarer Ole Draborg.
 
Her kan man få fradrag for håndværkerudgifter op til 166.667 svenske kroner, svarende til 117.000 danske kroner, og skattebesparelsen kan maksimalt udgøre 30 procent af dette, svarende til 50.000 svenske kroner eller cirka 35.000 danske kroner pr. person. Der er desværre temmelig langt til den tilsvarende værdi af det danske fradrag på cirka 3.200 kroner. 
 
- Vi foreslår, at fradraget mindst øges til 50.000 kroner, hvilket ville give en skatteværdi på cirka 13.000 kroner, siger Ole Draborg.
 
Kontakt direktør Ole Draborg, Danske Malermestre, på telefon 4085 1141, hvis du har spørgsmål til pressemeddelelsen.

Nyheder