Presse

Modtag pressemeddelelser

For alle interesserede er det muligt at tilmelde sig Danske Malermestres pressemeddelelser, der udsendes
pr. e-mail.

>> Til-/afmeld pressemeddelelser 

 

Nyt fra Danske Malermestre

(Se flere nyheder i menuen til højre)

 

 

 


Ja-tak til fleksible uddannelsesaftaler

13-09-2018

Der er gode takter i regeringens nye udspil ’Fra folkeskole til faglært’, hvor der skabes bedre kontakt mellem folkeskolen og landets erhvervsskoler. Men især regeringens forslag om at skabe mere fleksibilitet i virksomhedernes muligheder for at opsige en uddannelsesaftale i løbet af uddannelsen.

 

- Vi tror på, at det vil få flere malermestre til at indgå uddannelsesaftaler, hvis der er mere fleksibilitet. Vi hører ofte, at det er et problem, at aftalerne er uopsigelige, hvis elever ikke passer ind i virksomheden. For har en mester først haft en elev, hvor engagementet faldt og sygdommen steg, så tør de ikke ansætte en igen. Det tør de, hvis aftalerne bliver mere fleksible, siger uddannelseschef Niels Håkonsen fra Danske Malermestre. 

 

Regeringens forslag supplerer Danske Malermestres praktikpladsgaranti for unge, der har evnerne og interessen for malerfaget og rekrutteringskampagnen Blivmaler.nu, der netop er sat i gang.

 

Politisk velvilje er ikke nok
Regeringen har afsat 1,5 mia. kr. til at styrke erhvervsuddannelserne – og folkeskolerne får en halv mia. kr. de næste fire år. Mange af pengene skal bruges til at styrke folkeskoleelevernes interesse for erhvervsuddannelserne.

 

Niels Håkonsen ser frem til, at der er match mellem det politikerne siger, og det de gør. For politisk velvilje er ikke nok.

 

- Det er nødvendigt, at erhvervsuddannelser reelt får opmærksomhed. De sidste fire-fem år har vi hørt på, at der har været politisk velvilje til at gøre noget for erhvervsskolerne, men realiteten er, at skolerne er blevet beskåret med to procent om året i det såkaldte omprioriteringsbidrag. Midlerne til erhvervsuddannelserne er sat ned – og det har været et dårligt signal at sende til de unge, der skal søge ind, siger Niels Håkonsen, der havde håbet at omprioriteringsbidraget blev fjernet.

 

Nyt grundforløb giver mening
Regeringen lægger også op til, at der skal være et grundforløb for dem, der er gået ud af folkeskolen for over to år siden. Det er ikke muligt i dag. Det hedder GF+ og er et ti ugers grundforløb inden grundforløbets anden del, hvor man har valgt en konkret erhvervsuddannelse. 

 

- Jeg synes det er positivt, at de der ikke kommer direkte fra folkeskolen kan få en introduktion til de forskellige fag i stedet for, at de blindt vælger en uddannelse, som de senere springer fra, fordi det ikke var dem, siger Niels Håkonsen.

 

Dårlige til at markedsføre os selv
Det ærgrer Niels Håkonsen, at regeringen for eksempel i udspillet foreslår medaljer til elever på erhvervsuddannelserne.

 

- Vi har jo allerede bronze- og sølvmedaljer til de bedste svendeprøver i malerfaget, og mange andre fag har noget lignende. Men det, at de der skriver sådan et udspil ikke kender til det, viser måske desværre, at vi ikke er gode nok til at markedsføre os selv, konkluderer Niels Håkonsen.

 


Henvendelser vedrørende denne pressemeddelelse kan ske til uddannelsespolitisk chef Niels Håkonsen Danske Malermestre på tlf. 22 64 30 97.

Pressemeddelelser

>> læs alle pressemeddelelser

 

07-01-2019
Konjunkturundersøgelse - Januar 2019


>> Læs mere…

07-01-2019
Nytårsudtalelse: Kampen om elever bliver alles kamp mod alle

Formand for Danske Malermestre Per Vangekjær kommer i sin nytårsudtalelse ind på både boligjordning, kampen om elever, samarbejde i byggeriet og personaldataforordningen.
>> Læs mere…

20-12-2018
Medlemsbladet januar 2019

Det første nummer af Danske Malermestre i 2019 indeholder artikler om, hvordan stram styring giver ro i byggeriet, at komme godt tilbage efter lang tids sygefravær og nyheder på Nyborg Stævnet i januar.
>> Læs mere…

Overenskomst/Ansættelse

>> læs alle nyheder

 

 

01-06-2017
Ændringer i overenskomstens satser pr. 1. juni


>> Læs mere…

23-03-2017
Overenskomsten skal gennem afstemning i april


>> Læs mere…

12-12-2016
Jul og Nytår – hvordan er det nu med det?

Sådan er feriedagene i forbindelse med jul og nytår 2016.
>> Læs mere…

Entreprisehjælp

>> læs alle nyheder

 

18-05-2017
Opdatering af prisliste, MBA og kalkulationsprogram

Ændringer i prislisten skal implementeres.
>> Læs mere…

19-01-2017
Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.
>> Læs mere…

13-03-2014
Undervisning af konstruktørelever

Mellem 300 - 400 elever bliver hvert år undervist brugen af MBA.
>> Læs mere…

Arbejdsmiljø

>> læs alle nyheder

 

16-02-2017
På kursus i førstehjælp

Få støtte fra Malkom til at få alle i firmaet på kursus.
>> Læs mere…

10-11-2016
Husk at få refusion for udgifter til medarbejdere på barsel


>> Læs mere…

09-06-2016
Alt for mange glemmer solen

Det er sæson for udendørsarbejde, så husk solcreme! Selvom det er overskyet, kan du stadigvæk blive solskoldet
>> Læs mere…

Uddannelse

>> læs alle nyheder

 

06-07-2017
Kvote-elever er fordelt på skolerne

Fra januar 2018 kan 426 elever optages på grundforløb uden praktikaftale.
>> Læs mere…

08-02-2017
Svært at skaffe malerelever nok

Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…

25-01-2017
Malerfaget vil miste elever

Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…

Alle nyheder