Presse

Modtag pressemeddelelser

For alle interesserede er det muligt at tilmelde sig Danske Malermestres pressemeddelelser, der udsendes
pr. e-mail.

>> Til-/afmeld pressemeddelelser 

 

Nyt fra Danske Malermestre

(Se flere nyheder i menuen til højre)

 

 

 


Fradrag bekæmper effektivt sort arbejde

03-07-2017

Skatteministeriet har foretaget en evaluering af de svenske ordninger for service-og håndværksfradrag, hvilket bekræfter, at de tilsvarende danske ordninger med stor fordel bør forhøjes og gøre permanente.

 

- Det er helt, som vi har understreget gang på gang, at et permanent fradrag for serviceydelser og malearbejde har en tydeligt effekt på privatforbrugernes brug af sort arbejde eller gør-det-selv, siger Ole Draborg, direktør i Danske Malermestre.

 

- Malerne yder jo en service i hjemmet, hvor kunderne kan få maksimalt ud af fradraget for lønudgiften, så der er en stor gevinst ved at betale malermesteren for at arbejdet i stedet for at forsøge sig med at gøre det selv eller ved sort arbejde.

 

De svenske ordninger RUT med serviceydelser i hjemmet og ROT med håndværksydelser, har været permanente fra 2007 og 2008, og det har ifølge Ole Draborg sikkert en stor betydning for, at svenskerne har taget ordningerne til sig i stor stil.

 

Evalueringen af den svenske ordning viser, at uden tilskuddet ville kun 20% af svenskerne få udført service i hjemmet til almindelig betaling, mens 47% ville have gjort det selv og 20% ville have fået udført det sort.

 

- I Danmark har vi konstant haft stor usikkerhed med vores fradragsordning, hvor hverken kunder eller virksomheder har kendt fremtiden for fradraget. Denne undersøgelse viser tydeligt, at kundernes tillid til ordningen øger den gavnlige virkning af tilskuddet.

 

I Danmark blev ordningen ændring for 2016 og 2017 med et større fokus på energi-tiltag og en opdeling mellem service og håndværk.

 

- Det er oplagt, at effekten mod sort arbejde og gør-det-selv er større for ydelser, med en høj fradragsberettiget lønandel. Opgaver som rengøring og malearbejdet vil flere også forsøge sig med selv, mens mange ville få opgaver med besværlige installationer udført alligevel af en håndværker selvom de ikke fik tilskud. Så det er på bl.a. malerarbejdet, at virksomhederne kan mærke en tydelig effekt af fradraget, siger Ole Draborg.

 

Malervirksomhederne har fra den danske ordnings begyndelse mærket en stor efterspørgsel fra privatkunder, der har brugt Boligjobordningens fradrag til malearbejdet, og presset fra kunderne for at få udført arbejdet sort har været mærkbart mindre, har flere undersøgelser blandt malermestrene vist.

 

Inden regeringen genindførte fradraget for 2016 og 2017 viste Danske Malermestres Konjunkturundersøgelser i 2015, at malerfaget har haft stor glæde af fradraget. Da ordningen blev afskaffet i 2015 kunne 40% af Danske Malermestres således medlemmer se en mistet omsætning som direkte konsekvens.

 

>> Skatteministeriets evaluering

 

For yderligere kommentarer til Boligjobningens betydning for malerfaget kontakt direktør Ole Draborg på tlf. 40851141

Pressemeddelelser

>> læs alle pressemeddelelser

 

15-06-2018
Lykkehjul skabte god debat om praktikpladser og fagets garanti

Danske Malermestres PRAKTIKPLADS-LYKKEHJUL gav en god debat - og formand Per Vangekjær fik fortalt om både praktikpladsgaranti og den nye hvervekampagne, der starter til august.
>> Læs mere…

13-06-2018
Elev, politikere og organisationsfolk drejer PRAKTIKPLADS-LYKKEHJUL på Folkemødet

Danske Malermestre har på Folkemødet 2018 et PRAKTIKPLADS-LYKKEHJUL, hvor et panel af politikere, organisationsfolk og en elev skal dreje hjulet og svare på spørgsmål indenfor lærlinge og erhvervsuddannelsessystemet.
>> Læs mere…

09-06-2018
Flere unge søger malerfaget

I løbet af de første fem måneder af 2018 har i alt 256 elever indgået en ordinær uddannelsesaftale om en læreplads med en af landets malermestre. Det glædede Danske Malermestres formand Per Vangekjær sig over i sin mundtlige beretning på generalforsamlingen 9. juni.
>> Læs mere…

Overenskomst/Ansættelse

>> læs alle nyheder

 

 

01-06-2017
Ændringer i overenskomstens satser pr. 1. juni


>> Læs mere…

23-03-2017
Overenskomsten skal gennem afstemning i april


>> Læs mere…

12-12-2016
Jul og Nytår – hvordan er det nu med det?

Sådan er feriedagene i forbindelse med jul og nytår 2016.
>> Læs mere…

Entreprisehjælp

>> læs alle nyheder

 

18-05-2017
Opdatering af prisliste, MBA og kalkulationsprogram

Ændringer i prislisten skal implementeres.
>> Læs mere…

19-01-2017
Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.
>> Læs mere…

13-03-2014
Undervisning af konstruktørelever

Mellem 300 - 400 elever bliver hvert år undervist brugen af MBA.
>> Læs mere…

Arbejdsmiljø

>> læs alle nyheder

 

16-02-2017
På kursus i førstehjælp

Få støtte fra Malkom til at få alle i firmaet på kursus.
>> Læs mere…

10-11-2016
Husk at få refusion for udgifter til medarbejdere på barsel


>> Læs mere…

09-06-2016
Alt for mange glemmer solen

Det er sæson for udendørsarbejde, så husk solcreme! Selvom det er overskyet, kan du stadigvæk blive solskoldet
>> Læs mere…

Uddannelse

>> læs alle nyheder

 

06-07-2017
Kvote-elever er fordelt på skolerne

Fra januar 2018 kan 426 elever optages på grundforløb uden praktikaftale.
>> Læs mere…

08-02-2017
Svært at skaffe malerelever nok

Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…

25-01-2017
Malerfaget vil miste elever

Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…

Alle nyheder