Presse

Modtag pressemeddelelser

For alle interesserede er det muligt at tilmelde sig Danske Malermestres pressemeddelelser, der udsendes
pr. e-mail.

>> Til-/afmeld pressemeddelelser 

 

Nyt fra Danske Malermestre

(Se flere nyheder i menuen til højre)

 

 

 


Plads til forbedringer i byggeriet

15-06-2017

Pressemeddelelse

 

Selvom de nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af ansatte i byggeriet i årets første kvartal steg med 1,3 procent svarende til 2100 personer – og at antallet af præsterede timer steg med 1,4 procent – er der rigtig god plads til forbedringer.

 

Det mener arbejdsgiverorganisationen Danske Malermestre, der sætter produktiviteten i byggeriet til debat på årets Folkemøde på Bornholm i SMV-teltet fredag d. 16. juni kl. 14.00 - 14.45 på Nordlandspladsen.

 

- Hvis vi skal være helt ærlige, så er der plads til forbedringer. Produktiviteten, det vi krone for krone får ud af byggeriet, har stået stille i alt for mange år. Og ingen kan sige sig fri for et ansvar. Det er lige fra stregerne bliver slået af arkitekten, til byggeriet står færdigt, at der er problemer, fastslår Danske Malermestres formand, Per Vangekjær.

 

Som skrækeksempel på, hvor galt det kan gå, peger han på byggeriet af de fem nye supersygehuse. Fem helt forskellige byggerier, hvor alt bliver ”genopfundet” på ny.

 

- Hvis vi nu i stedet havde tegnet ét sygehus, opført det, og lært af de fejl, der ikke kan undgås, når man bygger nyt. Hvis vi nu havde høstet af de erfaringer, vi havde fået ved byggeriet af det første sygehus, inden vi gik videre til det næste, havde vi kunnet spare utrolige summer.

 

-  Nu må vi nøjes med at konstatere, at byggeriet af supersygehuset i Region Syddanmark står til at overskride budgetterne med mere end 1 milliard kroner. Er det tilfredsstillende, lyder spørgsmålet fra Per Vangekjær, der peger på, at konsekvensen bliver, at sygehusene slet ikke bliver så super, som danskerne blev stillet i udsigt.

 


Håndværkere, der går i vejen for hinanden eller ødelægger det arbejde, andre håndværkere har færdiggjort, er desværre ikke noget særsyn. Alle forventer det sker, og indregner det i deres tilbud, der dermed bliver dyrere end nødvendigt. Hvorfor passer vi ikke bedre på, spørger Danske Malermestre.

 

Men det er ikke kun, når der bygges stort, at budgetter og tidsplaner skrider; det er mere reglen end undtagelsen. For hvor industrien er dygtige til at tage ny teknologi til sig, halter det i byggeriet. Her gør man, som man altid har gjort, mener Per Vangekjær:

 

- Helt overordnet. Hvorfor ikke bruge virtual reality i projekteringen? Lad os alle få et par ”briller” på og gå en tur i byggeriet inden vi går i gang. Hvis alle kan byde ind med løsninger, før vi for alvor går i gang, kan vi måske undgå de værste, gentagne fejl.

 

- Og når vi så for alvor går i gang, hvorfor bliver vi ved med at tillade, at håndværkerne under ét roder og forsinker hinandens arbejde? Hvorfor tillader vi, at arbejdet bliver ødelagt af andre håndværkere? Skader undervejs i byggeprocessen er i dag noget, som alle forventer opstår, og som de indregner i deres tilbud. I sidste ende gør det byggeriet dyrere end nødvendigt. Hvorfor bliver vi ved med at tillade det?

 

For yderligere kommentarer, kontakt Per Vangekjær: tlf.: 2094 0790

 


Se debatten på Folkemødet:

Danske Malermestre har siden årsskiftet med EnRigtigMaler - Proff sat sig i spidsen for en kampagne, der skal forbedre forholdene i byggeriet i Danmark.

 

Under overskriften >> ”Sådan bygger vi en bedre fremtid” inviterer Danske Malermestre til en paneldebat på årets Folkemøde med deltagelse af:


Torsten Schack Pedersen, MF og erhvervsordfører for Venstre • Malte Larsen, stedfortræder for Maja Panduro, Socialdemokraterne • Per Diget, formand for IDAs Erhvervs- og Vækstudvalg • Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen • Per Vangekjær, formand for Danske Malermestre.

 

Kom og hør debattørernes bud på, hvordan vi gør de vellykkede projekter med innovative løsninger, effektivitet og høj kvalitet til reglen i stedet for undtagelsen. Hvordan skaber vi en byggebranche, der peger fremad i stedet for at hænge i de gamle løsninger?

 

Debatten finder sted i SMV-Teltet på Nordlandspladsen fredag den 14. juni kl. 14.00 – 14.45.

 

Foto: Søren Hytting

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressemeddelelser

>> læs alle pressemeddelelser

 

17-04-2018
To kandidater til Farveprisen 2018

Roskilde Museum og Brorfelde Observatorium er i spil til dette års farvepris. Prisen er på 150.000 kr. og uddeles af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond. Vinder udpeges i begyndelsen af maj.
>> Læs mere…

12-04-2018
Beskæftigelsen i byggeriet og malerfaget stiger fortsat

Antallet af beskæftigede i maler- og glarmesterfaget er steget med 700 personer fra 12.800 til 13.500 fra 1. kvartal 2017 til 1. kvartal 2018. Danske Malermestre glæder sig over stigningen, men frygter manglen på arbejdskraft.
>> Læs mere…

23-03-2018
Medlemsblad april 2018

Du kan læse om den seneste konjunkturanalyse, malerens rolle for at forbedre forhold i opstarts- og byggemøder, og hvordan malermestre bruger Facebook i markedsføringen.
>> Læs mere…

Overenskomst/Ansættelse

>> læs alle nyheder

 

 

01-06-2017
Ændringer i overenskomstens satser pr. 1. juni


>> Læs mere…

23-03-2017
Overenskomsten skal gennem afstemning i april


>> Læs mere…

12-12-2016
Jul og Nytår – hvordan er det nu med det?

Sådan er feriedagene i forbindelse med jul og nytår 2016.
>> Læs mere…

Entreprisehjælp

>> læs alle nyheder

 

18-05-2017
Opdatering af prisliste, MBA og kalkulationsprogram

Ændringer i prislisten skal implementeres.
>> Læs mere…

19-01-2017
Nu kommer den elektroniske kvalitetssikring

Programmet har længe været efterspurgt af fagets kunder som dokumentation for korrekt udført malearbejde.
>> Læs mere…

13-03-2014
Undervisning af konstruktørelever

Mellem 300 - 400 elever bliver hvert år undervist brugen af MBA.
>> Læs mere…

Arbejdsmiljø

>> læs alle nyheder

 

16-02-2017
På kursus i førstehjælp

Få støtte fra Malkom til at få alle i firmaet på kursus.
>> Læs mere…

10-11-2016
Husk at få refusion for udgifter til medarbejdere på barsel


>> Læs mere…

09-06-2016
Alt for mange glemmer solen

Det er sæson for udendørsarbejde, så husk solcreme! Selvom det er overskyet, kan du stadigvæk blive solskoldet
>> Læs mere…

Uddannelse

>> læs alle nyheder

 

06-07-2017
Kvote-elever er fordelt på skolerne

Fra januar 2018 kan 426 elever optages på grundforløb uden praktikaftale.
>> Læs mere…

08-02-2017
Svært at skaffe malerelever nok

Der er for få kvalificerede elever, mener mange malermestre, der oveni har udsigt til at få bøder for ikke at tage elever nok.
>> Læs mere…

25-01-2017
Malerfaget vil miste elever

Torsdag d. 26. januar fejres erhvervsuddannelserne med åbningen af årets event – DM i Skills. Men for malerfaget ser udsigten til nye dygtige elever mere dyster ud.
>> Læs mere…

Alle nyheder