Danske Malermestre på Folkemødet 2017

 

Med debatten ”Sådan bygger vi en bedre fremtid” fik Danske Malermestre skabt en god debat på Folkemødet om forbedringer for byggeriet, så produktiviteten og kvaliteten kan øges.

 

Med i panelet havde vi foruden formand for Danske Malermestre, Per Vangekjær, inviteret Torsten Schack Pedersen, MF og erhvervsordfører for Venstre, Malte Larsen, stedfortræder for Maja Panduro, Socialdemokraterne, Per Diget, formand for IDAs Erhvervs- og Vækstudvalg og Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen.

 

I debatten kom panelet ind på, om digitalisering er en fordel for håndværksmestrene, og at man skulle være bedre til at hive de gode eksempler frem til efterfølgelse.

 

Rod på byggepladser, tidspres og dårlig byggestyring er kerneområder, som Danske Malermestre har fokus på med bl.a. kampagnen EnRigtigMaler.

 

 

Foto: Heidi Juul Petersen/ Håndværksrådet

 

Aktiviteter i Danske Malermestre

 

Danske Malermestres generalforsamling blev afholdt d. 10. juni 2017.

 

Formand Per Vangekjær kom i sin mundtlige beretning ind på bl.a. en kritik af trepartsaftalen om praktikpladser i erhvervsuddannelserne, hvor malerfaget risikerer at få lukket malerskoler og miste fremtidig faglært arbejdskraft, fordi faget nu bliver betragtet til fag med et overskud af faglært arebjdskraft.

 

Intet kunne være mere forkert, lød det fra Per Vangekjær:

 

- Det er uhyggelig svært at forstå al den stund, at der jo stort set ikke er en ledig malersvend at finde nogen steder i dag.

 

>> Læs mere om generalforsamlingen

 

Foto: Brian Rasmussen

 

 


 

Kommende arrangementer

Se alle kurser og arrangementer under Kalender

 

 

 

 

 

 

Årsberetning

 

årsberetning
>> Hent i pdf

 

Fik du set?

Danske Malermestre og Aarhus Malerlaug har fået malet halvdelen af en nedslidt facade på Frederiks Allé i Aarhus midtby.

Facaden var meget nedslidt og malerne måtte først istandsætte bånd og sålbænke. Men nu kan alle på den befærdede gade se EnRigtigMaler i Aarhus!

>> www.enrigtigmaler.dk 

Foto: Nina Ejs

 

 

 

 

 

 

 

Følg os også her:

 

 

 

Aktiviteter